Books  Zoology  Invertebrates  Molluscs  Molluscs: General 

Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]: Opas Maanilviäisten Maailmaan

Flora / Fauna

By: Anne Koivunen(Author), Pekka Malinen(Author), Hannu Ormio(Author), Juhani Terhivuo(Author), Ilmari Valovirta(Author)

376 pages, colour photos, colour & b/w illustrations, colour distribution maps

Tibiale Oy

Hardback | Jul 2014 | #216537 | ISBN-13: 9789526754468
Availability: Usually dispatched within 1-2 weeks Details
NHBS Price: £68.99 $90/€77 approx

About this book

Language: Finnish with scientific nomenclature

Suomen Kotilot ja Etanat presents all 94 species of snails and slugs known from Finland, right up to the end of 2013. Also included are a dozen neighbouring species. Two species, Cochlicopa nitens and Quickella arenaria, are new records for Finland. All species are described in great detail, allowing anyone to determine all of the domestic snails and slugs. However, the book is not just a simple identification guide, but also contains extensive information about lifestyles and habitats, reproduction and threats. Many people consider snails a pest, but this book will help gardeners to tell apart harmless from harmfull species and reveals slugs and snails in their true versatility and beauty.

Suomen Kotilot ja Etanat furthermore gives tips for snail collecting as a hobby; answering questions such as what is the most important equipment of a snail collector, and what are the best tweezers that minimise damage to the shells?

The absolute strength of this book are the pictures, with many species picture in their natural habitat.


Summary in Finnish:
Ainutlaatuinen teos esittelee kaikki Suomesta vuoden 2013 loppuun mennessä tavatut maakotilo- ja etanalajit, yhteensä 94 lajia. Lähialueiden lajeista kirjaan on valittu kymmenkunta. Kirjassa esitellään kaksi lajia, pulleasiemenkotilo (Cochlicopa nitens) ja kalkkitorvilokotilo (Quickella arenaria), joita  ei ole aiemmin julkaistu Suomesta. Kaikista lajeista on tarkat kuvaukset, joten nyt kuka vain voi määrittää kaikki kotimaiset kotilot ja etanat. Oppaan avulla opit erottamaan silokotilot sirokotiloista.

Kirja ei kuitenkaan ole pelkkä määritysopas. Se kertoo kotiloiden ja etanoiden eli maanilviäisten elämästä yleisemmin, elintavoista ja -ympäristöistä, leviämiskeinoista ja uhanalaisuudesta. Monet tuntevat kotilot ja etanat vain ikävinä tuholaisina, mutta kirja auttaa myös puutarhuria tunnistamaan tihulaiset vaarattomista mönkiäisistä ja paljastaa nilviäismaailman todellisen monipuolisuuden ja kauneuden.

Jos kirjan myötä nilviäisinnostus iskee, niin teos antaa myös vinkit harrastuksen aloittamiseen. Mitkä ovat kotilon keräilijän tärkeimmät varusteet tai mistä otuksia kannattaa kaivella esiin. Miten erotella parin millin mittaiset kääpiökotilot karikkeesta tai millaiset pinsetit ovat parhaat, etteivät pienet kuoret vahingoittuisi?

Kirjan ehdoton vahvuus ovat näyttävät kuvat. Tarkkaan lajinmääritykseen tarvittavien kotilonkuorien kuvien lisäksi kaikista etanalajeista on valokuvat. Useimmista kotiloista ja etanoista on lisäksi upeita otoksia niiden omissa elinympäristöissä.
Tämä opas maanhiljaisten moninaiseen ja jopa yllätykselliseen elämään innostaa varmasti monta uutta harrastajaa kotiloiden pariin.


Write a review

There are currently no reviews for this product. Be the first to review this product!

Bestsellers in this subject

Slugs and Snails

NHBS Price: £27.99 £34.99 (Save £7.00) $36/€31 approx

Slugs of Britain and Ireland

NHBS Price: £16.50 $21/€18 approx

Land Snails in the British Isles

NHBS Price: £9.50 $12/€11 approx

VAT: GB 407 4846 44
NHBS Ltd is registered in England and Wales: 1875194