Books  Regional Natural History  Natural History of Africa 

Kroonjuwelen van de Kaap: Kaapse Flora en Vegetatie

By: Liesbeth Sluiter(Author), Joop HJ Schaminée(Author)

192 pages, colour photos

KNNV Uitgeverij

Paperback | Jan 2012 | #205121 | ISBN-13: 9789050114301
Availability: Usually dispatched within 1-2 months Details
NHBS Price: £39.99 $52/€45 approx

About this book

Language: Dutch

The fynbos is one of the most species-rich kinds of vegetation in the world, housing some 5000 plant species found nowhere else on earth. In Kroonjuwelen van de Kaap photographer and journalist Liesbeth Sluiter and ecoologist Joop Schaminée portray this exceptional world. This book showcases the biological richness of the fynbos, and tells of its fascinating history of the area and its inhabitants. After centuries of living in close harmony with nature, the original natives were faced with colonialism, and later apartheid. Recent developments, amongst others the large-scale cultivation of rooibos tea, are putting pressure on this fragile ecosystem and the people living there. Thanks to local initiatives, sustainable development and fair traide are slowly being introduced.

Summary in Dutch:
Fynbos: een kleurrijke struikvegetatie met ruim 600 soorten dophei, met ontelbare bolgewassen, restiovelden en natuurlijk de betoverende protea’s. Wie de Zuid-Afrikaanse Kaap bezoekt, verliest zijn hart aan deze unieke flora. Het fynbos is een van de meest soortenrijke begroeiingen ter wereld. Het herbergt 5000 plantensoorten die je nergens anders op aarde tegenkomt. De bloemenzeeën in de lente zijn adembenemend.

In Kroonjuwelen van de Kaap nemen journalist en fotograaf Liesbeth Sluiter en ecoloog Joop Schaminée deze bijzondere wereld onder de loep. Het boek is een eerbetoon aan de biologische rijkdom van het fynbos en gaat ook in op de boeiende geschiedenis van het gebied en zijn bewoners.

Na eeuwenlang nauw samenspel met de natuur kregen de oorspronkelijke bewoners te maken met kolonialisme, en later met apartheid. Recente ontwikkelingen, waaronder de grootschalige teelt van rooibosthee, zetten het kwetsbare gebied en haar oeroude bevolking sterk onder druk. Dankzij lokale initiatieven doen duurzaamheid en eerlijke handel geleidelijk hun intrede.

Kroonjuwelen van de Kaap is niet alleen een beeldende reportage over de natuur en het menselijk gebruik van het fynbos maar ook een gepassioneerd pleidooi voor behoud van verscheidenheid. Rijk geïllustreerd met schitterende kleurenfoto's. Een prachtig lees- en kijkboek voor iedereen met interesse in mens en natuur, flora, Zuid-Afrika, verre natuurreizen en Fair Trade.


Write a review

There are currently no reviews for this book. Be the first to review this book!


Biography

Liesbeth Sluiter is journalist en fotograaf. Eerder maakte ze boeken over de Mekong en over Thaise olifanten. Joop Schaminée is onderzoeker en hoogleraar in Nijmegen en Wageningen met vegetatie-ecologische specialisatie.

Bestsellers in this subject

Wildlife of Madagascar

NHBS Price: £23.99 $31/€27 approx

Natural History of Tenerife

NHBS Price: £29.99 $39/€34 approx

Field Guide to Wildlife of The Gambia

NHBS Price: £17.99 $24/€20 approx

VAT: GB 407 4846 44
NHBS Ltd is registered in England and Wales: 1875194