Books  Zoology  Invertebrates  Invertebrates: General 

Leven Met Parasieten: Parasieten Bij Mens En Dier

By: Frans Rochette(Author)

208 pages, colour illustrations

KNNV Uitgeverij

Paperback | Jan 2012 | #205123 | ISBN-13: 9789050114363
Availability: Usually dispatched within 1-2 months Details
NHBS Price: £31.99 $43/€36 approx

About this book

Language: Dutch

Parasites are exceptional organisms. In this book Frans Rochette explores the weird and amazing world of parasites, including remarkable stories about past methods to get rid of parasites.

Summary in Dutch:
Parasieten kunnen onschuldig zijn, maar ook onverbiddelijke doders. Een luxehotel, dat vormen gastheren voor hun parasieten. Gratis kost en inwoning met levenslang profijt. Om zo lang mogelijk van die weldoener te genieten, zijn parasieten volledig aangepast aan hun gastheer. Het resultaat: uitzonderlijke organismen met unieke eigenschappen en verborgen schoonheid.

Leven met parasieten geeft Frans Rochette een excursie in parasietenland, een rondleiding in de wondere wereld van wormen en andere parasieten. Hij neemt het op voor deze allerkleinsten in het grote dierenrijk en laat zien dat ze onze bewondering verdienen. Want ook al zitten tussen de onschuldige kostgangers ook onverbiddelijke doders, hun verbazingwekkende gedrag doet zelfs wetenschappers nog altijd versteld staan.

Met ironie beschrijft hij de raarste kornuiten in deze meest verspreide levensvorm op aarde, van keelhorzels tot leverbotten en aarswormen. Ook zijn aanstekelijke verhalen over vroegere antiparasitaire methoden wekken verwondering. Anekdotisch beschrijft hij het vogelmasker van pestdokters en legt hij uit waarom lintwormslachtoffers boven een kom warme melk gingen hangen.

Leven met parasieten schijnt licht in het duistere parasietenrijk en laat overtuigend zien dat meer zijn dan minuscule monstertjes.


Write a review

There are currently no reviews for this product. Be the first to review this product!

Bestsellers in this subject

Guide to Freshwater Invertebrates

NHBS Price: £39.99 $54/€46 approx

The Woodland Name Trail

NHBS Price: £3.99 $5/€5 approx

Evolutionary Ecology of Marine Invertebrate Larvae

NHBS Price: £39.99 $54/€46 approx

VAT: GB 407 4846 44
NHBS Ltd is registered in England and Wales: 1875194