To see accurate pricing, please choose your delivery country.
 
 
United States
£ GBP
All Shops

British Wildlife

8 issues per year 84 pages per issue Subscription only

British Wildlife is the leading natural history magazine in the UK, providing essential reading for both enthusiast and professional naturalists and wildlife conservationists. Published eight times a year, British Wildlife bridges the gap between popular writing and scientific literature through a combination of long-form articles, regular columns and reports, book reviews and letters.

Subscriptions from £33 per year

Conservation Land Management

4 issues per year 44 pages per issue Subscription only

Conservation Land Management (CLM) is a quarterly magazine that is widely regarded as essential reading for all who are involved in land management for nature conservation, across the British Isles. CLM includes long-form articles, events listings, publication reviews, new product information and updates, reports of conferences and letters.

Subscriptions from £26 per year
Academic & Professional Books  Insects & other Invertebrates  Molluscs  Molluscs: General

Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland] Opas Maanilviäisten Maailmaan

Flora / Fauna
By: Anne Koivunen(Author), Pekka Malinen(Author), Hannu Ormio(Author), Juhani Terhivuo(Author), Ilmari Valovirta(Author)
376 pages, colour photos, colour & b/w illustrations, colour distribution maps
Publisher: Tibiale Oy
Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]
Click to have a closer look
  • Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland] ISBN: 9789526754468 Hardback Jul 2014 In stock
    £39.99
    #216537
Price: £39.99
About this book Customer reviews Related titles
Images Additional images
Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]Suomen Kotilot ja Etanat [Snails and Slugs of Finland]

About this book

Language: Finnish with scientific nomenclature

Suomen Kotilot ja Etanat presents all 94 species of snails and slugs known from Finland, right up to the end of 2013. Also included are a dozen neighbouring species. Two species, Cochlicopa nitens and Quickella arenaria, are new records for Finland. All species are described in great detail, allowing anyone to determine all of the domestic snails and slugs. However, the book is not just a simple identification guide, but also contains extensive information about lifestyles and habitats, reproduction and threats. Many people consider snails a pest, but this book will help gardeners to tell apart harmless from harmfull species and reveals slugs and snails in their true versatility and beauty.

Suomen Kotilot ja Etanat furthermore gives tips for snail collecting as a hobby; answering questions such as what is the most important equipment of a snail collector, and what are the best tweezers that minimise damage to the shells?

The absolute strength of this book are the pictures, with many species picture in their natural habitat.


Summary in Finnish:
Ainutlaatuinen teos esittelee kaikki Suomesta vuoden 2013 loppuun mennessä tavatut maakotilo- ja etanalajit, yhteensä 94 lajia. Lähialueiden lajeista kirjaan on valittu kymmenkunta. Kirjassa esitellään kaksi lajia, pulleasiemenkotilo (Cochlicopa nitens) ja kalkkitorvilokotilo (Quickella arenaria), joita  ei ole aiemmin julkaistu Suomesta. Kaikista lajeista on tarkat kuvaukset, joten nyt kuka vain voi määrittää kaikki kotimaiset kotilot ja etanat. Oppaan avulla opit erottamaan silokotilot sirokotiloista.

Kirja ei kuitenkaan ole pelkkä määritysopas. Se kertoo kotiloiden ja etanoiden eli maanilviäisten elämästä yleisemmin, elintavoista ja -ympäristöistä, leviämiskeinoista ja uhanalaisuudesta. Monet tuntevat kotilot ja etanat vain ikävinä tuholaisina, mutta kirja auttaa myös puutarhuria tunnistamaan tihulaiset vaarattomista mönkiäisistä ja paljastaa nilviäismaailman todellisen monipuolisuuden ja kauneuden.

Jos kirjan myötä nilviäisinnostus iskee, niin teos antaa myös vinkit harrastuksen aloittamiseen. Mitkä ovat kotilon keräilijän tärkeimmät varusteet tai mistä otuksia kannattaa kaivella esiin. Miten erotella parin millin mittaiset kääpiökotilot karikkeesta tai millaiset pinsetit ovat parhaat, etteivät pienet kuoret vahingoittuisi?

Kirjan ehdoton vahvuus ovat näyttävät kuvat. Tarkkaan lajinmääritykseen tarvittavien kotilonkuorien kuvien lisäksi kaikista etanalajeista on valokuvat. Useimmista kotiloista ja etanoista on lisäksi upeita otoksia niiden omissa elinympäristöissä.
Tämä opas maanhiljaisten moninaiseen ja jopa yllätykselliseen elämään innostaa varmasti monta uutta harrastajaa kotiloiden pariin.

Customer Reviews

Flora / Fauna
By: Anne Koivunen(Author), Pekka Malinen(Author), Hannu Ormio(Author), Juhani Terhivuo(Author), Ilmari Valovirta(Author)
376 pages, colour photos, colour & b/w illustrations, colour distribution maps
Publisher: Tibiale Oy
Current promotions
Field Guide SaleNHBS Moth TrapNew and Forthcoming BooksBuyers Guides