Books  Invertebrates  Arthropods  Insects  Flies (Diptera) 

De Nederlandse Boorvliegen (Tephritidae) [The Dutch Fruit Flies]

Flora / FaunaIdentification Key

Series: Entomologische Tabellen Volume: 5

By: John T Smit(Author)

159 pages, 452 colour photos and colour & b/w illustrations

European Invertebrate Survey / EIS-Nederland

Paperback | Dec 2010 | #187843
Availability: In stock
NHBS Price: £32.99 $43/€37 approx

About this book

Language: Dutch

Illustrated key to the fruit flies of North-western Europe. All 83 Dutch species plus an additional 20 species, this key covers all species known from the Netherlands, Belgium, Luxemburg, Great Britain and adjacent parts of Germany and France. Wing patterns are illustrated on 11 colour plates. Species accounts summarise the knowledge on identification, biology and distribution

Summary in Dutch:
Boorvliegen trekken de aandacht door hun fraai getekende vleugels. De gevarieerde patronen van banden en vlekjes zijn niet alleen aantrekkelijk om te zien, ze zijn ook bijzonder handig: vrijwel elke soort is hieraan te herkennen. Van deze eigenschap is dan ook veelvuldig gebruik gemaakt in de determinatiesleutel in deze uitgave. Bovendien is van elke soort de vleugeltekening afgebeeld in een kleurenaquarel. Het op naam brengen van boorvliegen was nog nooit zo makkelijk.

Uit Nederland zijn 83 soorten boorvliegen bekend. Daarnaast zijn nog 20 soorten uit het aangrenzend gebied opgenomen in deze uitgave, waarmee de tabel compleet is voor de Benelux, Groot-Brittannié en aan nabije delen van Duitsland en Frankrijk. De inleidende hoofdstukken gaan uitgebreid in op de interessante biologie van boorvliegen. Natuurlijk is er veel aandacht voor de waardplantspecialisatie van de larven, die zich voeden met plantendelen. Ook minder bekende aspecten komen aan bod, zoals baltsgedrag en mimicry. Per soort is een uitgebreide samenvatting van de kennis te vinden in de soortbesprekingen.

Er valt nog veel te ontdekken over de Nederlandse boorvliegen. Welke soorten komen waar voor en wat zijn hun waardplanten? Deze uitgave is een belangrijke stap naar de beantwoording van deze vragen. Iedereen kan hier nu zelf een bijdrage aan leveren.


Write a review

There are currently no reviews for this book. Be the first to review this book!

Bestsellers in this subject

Britain's Hoverflies

NHBS Price: £24.99 $33/€28 approx

The Secret Life of Flies

NHBS Price: £9.99 $13/€11 approx

British Soldierflies and their Allies

NHBS Price: £35.99 $47/€41 approx

Hoverflies of Northwest Europe

NHBS Price: £44.99 $59/€51 approx

VAT: GB 407 4846 44
NHBS Ltd is registered in England and Wales: 1875194